7 Ocak 2014 Salı

Sivilce

Sivilce
Siz değerli okurlar için sivilce hakkında bir yazı hazırladım. Yazımda sivilce nedir, sivilce nasıl geçer, nasıl yok edilir, sivilce ilacı ile sivilce tedavisi nasıl yapılır gibi sorulara cevaplar aradım. Sivilce çok yaygın yaşanan bir cilt problemidir. Bu yaygın cilt hastalığının ne olduğunu bilmek tedavi etme noktasında faydalı olacaktır diye düşünüyoruz. İyi okumalar. 

Sivilce Nedir


Akne olarak bilinen sivilce en fazla karşılaşılan-yaşanan cilt problemidir. İnsanların %80’i hayatının herhangi bir döneminde muhakkak sivilce problemiyle yaşamaktadır. Sivilce derimizde var olan yağ bezlerinde meydana gelen bir hastalıktır. Bu yüzden sivilce problemi yaşıyorsanız sivilce tedavisi için muhakkak bir hekim tarafından muayene olmanız gerekmektedir. Sivilce cildimizde var olan yağ bezlerinin salgıladığı yağın deri yüzeyine çıkamamasından dolayı meydana gelmektedir. Ergenlik sivilcelerinin oluşumu bununla ilişkili olarak bağlıdır. Ergenlikte yağ bezleri daha fazla çalışırlar, bu salgılanan yağın deriden dışarı atan kanal tıkandığında sivilce oluşur.

Cildinizi temizlemeniz sivilcelerin oluşumu noktasında tek başına yeterli gelen bir uygulama değildir. Çünkü cildimizde onlarca bakteri yaşamaktadır ve sivilcelere yol açan P. Acnes isimli bir bakteridir. Bu bakteri aşırı sebum üretimi sonucu yağ bezlerinin tıkalı olan kanallarından içeri girerek yağ bezelerinde iltihaplanmalara neden olmaktadır. İşte akne denen, şişkin sivilceler böyle oluşmaktadır.

Sivilce Tedavisi 

Sivilcelerin büyük ve ya küçük olmasına bakılmaksızın, sivilceleriniz için cilt hekimine muayene olmanız önemli şarttır. Çünkü uzman, doğru teşhisi koymaya ve tedavi için doğru yönlendirme noktasında yetkili kişidir. Özellikle çevrenizden duyduğunuz kulaktan dolma bilgiler faydadan çok zarara neden olmaktadır. Sivilce tedavisi zor bir iştir. Özellikle piyasada bulunan sivilce kremlerinin sivilce tedavisine bir katkı sağlamasının yanında sivilce üreten cildinizi daha kötü yapması, işten bile değildir. Eğer doktorunuz reçete etmediyse, özellikle krem kullanmaktan kaçınmanız gerekmektedir. Çünkü sivilce kremi diye piyasada satılan kremler, krem bazlarında bulunan petrolden elde edilen yağları ( petrolataum yani vazelin ve parafinium liqudium yani likit parafin) barındırırlar ki, bu yağları emen cildinizi siz ne kadar temizlerseniz temizleyin, özellikle petrol yağı olan vazelin yağ bezelerinize dolacaktır anti komedonik etkide olsada bu petrol yağları arınmadığından sivilcelerinize bir fayda sağlamayacaktır.

Sivilceler için salisilik asit, çay ağacı yağı, lavanta yağı, niacinamide (b3 vitamini), ardıç kartanı, sülfür gibi maddeleri içeren sabunlar kullanabilirsiniz. 


Ayrıca sivilcelerden sonra lekeleri kalabilir bu lekeler için sivilce lekelerinden kurtulmak yazıma bakabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder